BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb negyven milliárd dollárt kap az AIG

A Fed és az amerikai pénzügyminisztérium mostani bejelentése szerint a biztosító óriás részesül a 700 milliárdos segélycsomagból, cserébe elsőbbségi részvényeket ad az államnak.

A Fed és a pénzügyminisztérium bejelentette: újabb negyven milliárd dollárt pumpál az AIG-ba, miután világossá vált, hogy az eddigi pénzügyi támogatás nem elegendő. A cég így mostanra összesen 150 milliárd dollárnyi állami pénzt nyelt el – írja az AP.

A döntés értelmében az AIG-nak fizetik ki az első "adagot" a nemrég elfogadott 700 milliárd dolláros mentőcsomagból. A megállapodás értelmében az állam elsőbbségi részvényeket kap cserébe. Emellett a Fed 85-ről 60 milliárd csökkenti a cégnek adott állami kölcsön maximális összegét.

Az AIG megsegítésével elkezdődött a segélycsomagok szétosztása, melynek keretében az ígéretek szerint összesen 250 milliárd dollárt pumpálnak a bajba jutott bankokba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.