BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP sem úszta meg a mai napot - Nemzetközi pesszimizmus a bankpapíroknál

A régiós társak eredményéhez viszonyítva jó zárást tud maga mögött a Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója a BUX index, a hét első kereskedési napján. A BUX zárásra ismét visszakapaszkodott 12 ezer pont fölé, és mérsékelt, 1,02 százalékos csökkenést követően 12 017,87 ponton zárta a hétfői napot.

A részvényszekció enyhe forgalmat tud maga mögött: 9,4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a magyar papírok. A tőzsdei vezetők közül enyhítette zuhanását a Mol, amelynek árfolyama mínusz 0,98 százalékon, 9595 forinton zárt, viszont az OTP nem volt képes megúszni a bankpapírokat súlytó nemzetközi pesszimizmust, 5,72 százalékos zuhanást követően 2470 forinton zárt.

Az MTelekom a délelőtti stabil helyzetét elveszítve, mínusz 1,07 százalékra süllyedt zárásra: 551 forintra került az árfolyam. A Richter papírok viszont 2,03 százalékkal növelték értéküket 30 100 forintig. A Kelet Közép Európai indexek közül a prágai PX mínusz 2,87 százalékon zárt, a varsói WIG-20 pedig mínusz 3,55 százalékon. Hatalmas zuhanással, a bécsi ATX mínusz 5,21 százalékon húzta le a rolót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.