BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb állami pénz a Commerzbanknak

Németország második legnagyobb hitelintézete, a Commerzbank, amely tavaly év végén állapodott meg az Allianz biztosítóval, hogy megveszi tőle a Dresdner bankot – most újabb likviditást javító intézkedésre kényszerül, hogy a jövő héten megkezdhesse a tervezett fúzióját – írja a Financial Times Deutschland (FTD).

Ehhez kötvénykibocsátást kénytelen végrehajtani a Commerzbank, amelyhez a tervek szerint állami garanciavállalást kap a német Soffin alapból. Egyelőre nem ismert az új kötvények volumen értéke, de az FTD értesülése szerint 1 -2 milliárd euróról lehet szó. A Commerzbank az első, amely jelentős állami garanciavállalást kap a forrásszegény környezetben.

Tavaly a Soffin alapból 8,2 milliárd eurós tőkeemelést kapott a német hitelintézet, míg adósságaira 15 milliárd euró értékben szerzett állami garanciavállalást. Várhatóan még ebben a hónapban befejeződik a Dresdner Bankot beolvasztása a Commerzba.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.