BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még most sem érdemes részvényt venni, lejjebb mehet a tőzsdeindex

Újabb és újabb negatív rekordokat produkálnak a világ tőzsdéi: az amerikai indexek közül a Dow Jones és az S&P 500 már 12 éves mélypontokat tesztel, és öt éve nem látott szinteken mozog a hazai BUX is.

Az elemzők szerint elsősorban gazdasági okokkal magyarázható az elmúlt hónapokban tapasztalt zuhanórepülés, hiszen egymást érik a kiábrándító makroadatok. Az utóbbi napokban első számú kockázati gócpontként emlegetett Kelet-Európa rossz megítélése pedig nagyon érződik mind a BUX index, mind az OTP árfolyamának alakulásán: a február 13-án még 2490 forinton záró bankpapír tegnap már csak 1623 forintot ért, vagyis árfolyama bő harmadát bukta el kevesebb mint másfél hét alatt.

A látványos esés annak ellenére sem maradt abba, hogy az OTP folyamatosan vásárolja saját részvényeit: az elmúlt néhány napban több mint egymillió darabbal növelte állományát.

A vétel szempontjából egyre kedvezőbbnek tűnő szintek ellenére az elemzők még most sem javasolják, hogy a rövid távon gondolkozó befektetők az alacsony árfolyamokon felbuzdulva részvényvásárlásokba fogjanak. Ez a figyelmeztetés persze időszerűnek is tűnik, hiszen a hazai lakosság újra a legrosszabbkor – az utolsó negyedévben – spájzolt be részvényekből.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.