BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Teljes depresszióban a Wall Street - A GM miatt rettegnek a brókerek

A Wall Street a novemberi mélyponthoz közeledett a nyitás után, a befektetők a General Motors újabb tőkeigénye kapcsán a cég túlélése miatt aggódnak. A rossz hangulatot a vártnál negatívabb gazdasági adatok tovább rontják.

Az AP jelentése szerint a befektetők elsősorban attól félnek, hogy a General Motors nem tud eleget tenni a további forráshoz szükséges követelménynek és bemutatni egy ástrukturálási tervet. Ha a szerkezeti átalakításra vonatkozó javaslatokat elfogadják, a GM további 4, a Chrysler pedig további 3 milliárd dollárhoz jut.

"Mi történik, ha a GM elsüllyed" – tette fel a befektetők fő kérdését a Standard & Poor’s vezető elemzője. Sam Stovall szerint az aggodalom oka, hogy egy a GM-éhez hasonló hírnevű cég bukása az átlagfogyasztó pszichéjét is jelentősen befolyásolná. Az autógyárakkal kapcsolatos bizonytalanságokat tovább rontották a New York Federal Reserve által kibocsátott, a vártnál rosszabb regionális termelés adatok.

Késő délelőtt a Dow 3,11 százalékot esett és már a korai kereskedés során egy ponttal közelítette meg az öt és fél hónapos negatív rekordot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.