BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Citinek örülve emelkedtek az európai indexek

A Citigroup alkalmazottainak írt memorandum nyereségről számolt be, ez pedig nem csak a cég dolgozóit, de a legnagyobb európai tőzsdéken tevékenykedő befektetőket is megnyugtatta.

Vikram Pandit egy a dolgozóknak írt levélben számolt be arról, hogy nyereségesen teljesítette a vállalat az év első két hónapját. "Biztos, hogy ez jó hír a folytonos borongás közepette" – értékelte a vezérigazgató lépését az AP-nek Neil Mackinnon, a ECU Group elemzője.

A vezető brit index, a FTSE 100 1,6 százalékot emelkedett, a német DAX 1.8 százalékot erősödött, a francia CAC-40 pedig 1.3 százalékkal mozdult felfelé a mai kereskedés során. A kontinens pénzügyi árfolyamai is jól teljesítettek: a Deutsche Bank papírja több mint 6 százalékkal értek többet, a Barclays pedig – bizonytalan tőkehelyzete ellenére – 5 százalékot erősödött.

Az optimizmus az amerikai mutatókat is felfelé nyomta: a Dow futures 1,8 százalékkal, az S&P 500 2 százalékkal emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.