BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esti összefoglaló befektetők, tőzsdézők részére

Kedden a befektetőket már messze elkerülte az amerikai banktisztító csomag híreivel kapcsolatos hétfői eufória: és ez elsősorban a banki részvények árfolyamcsökkenésén látszott, azokon a papírokon, amelyek egy nappal korábban sokéves erősödési csúcsokat könyvelhettek el. A Bank of America részvényének árfolyama például 8,3 százalékot, a JPMorgan Chase-é 9,2 százalékot esett.

A New York-i tőzsde Dow Jones Industrial Average (DJIA) indexe, amely csaknem 500 pontot ugrott fel hétfőn, most több mint 100 pontot esve 7660,21 ponton, 1,49 százalékos csökkenéssel zárt.

A Nasdaq technológiai piac composite indexe 1518,96 ponton fejezte be a napot, hétfőhöz képest 2,4 százalékos süllyedéssel.

A befektetők profitot vettek ki a hétfői ralit követően - összegezhető a kereskedők véleménye. Ez a nap egész során látszott, hiszen veszteségben álltak a vezető New York-i részvénymutatók kedden zárás előtt pár órával is (DJIA: -0,2 százalék, Nasdaq: -1 százalék).

A piacokat mindazonáltal a bizonytalanság is uralja, elsősorban Bernanke Fed-elnök és Geithner pénzügyminiszternek a pénzügyi- és bankrendszerre vonatkozó szabályozásról elhangzott szavait próbálják továbbra is értelmezni. A tőzsde DJIA mutatójának nagyobb veszteségét ekkor még a General Electric részvény tartotta vissza, árfolyamának emelkedése elérte a 3,7 százalékot.

Az euró gyengülő irányzatot mutatott: 1,3518 dollár volt a késői New York-kereskedésben. Az euróval szemben viszont a forint is valamelyest esett 300,45/euróra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.