BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magukkal rántották Európát az amerikai börzék

Eséssel kezdtek a legfontosabb tengerentúli börzemutatók az amerikai piacok nyitását követően, a Dow 1,22, az S&P500 1,6, a nasdaq 2 százalékos mínuszt mutatott kevéssel a rajt után.

A nyugat-, és kelet-európai tőzsdeindexek is megszenvedik a gyenge amerikai rajtot: a német DAX, a francia CAC40 és a brit FTSE 100 egyaránt 1 százalék körüli, vagy annál is magasabb visszaesést tükröz jelenleg.

A régiós mutatók közül már csak a lengyel maradt a pozitív sávban - a WIG20 0,14 százalékot emelkedett a pénteki zárószinthez képest -, miközben a cseh PX 1,6, a BUX 0,77, az osztrák ATX pedig 0,48 százalékos esésnél jár.

A börzék gyenge tengerentúli kezdését az elemzők szerint az okozta, hogy félelemet keltő hírek terjedtek el az amerikai befektetők között a bankszektor helyzetével kapcsolatban, továbbá, hogy kútba esett az IBM és a Sun Microsystems tervezett fúziója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.