BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Medvével köszönti a második negyedévet a Wall Street

A Wall Street hetven éve legrosszabb negyedévét zárja és előreláthatólag a második negyedévet is zuhanással kezdi majd. A G20 találkozót negatív hangulatban várják a befektetők, amelyet tovább erősítenek a vártnál rosszabb makroadatok is.

Az ADP National Employment Report szerint márciusban a magánszektor 742 ezerrel fővel kevesebbet foglalkoztatott. Az adat rosszabb az elemzői várakozásoknál és megelőlegezi az amerikai munkaügyi minisztérium pénteken esedékes jelentését – jelenti az AP. A Dow Jones ugyan 16 százalékot emelkedett, de a javulás relatív, hiszen márciusban 12 éves mélypontot könyvelt el.

A mai piacnyitás előtt – miközben a tüntetők a G20 találkozó ellen tiltakoznak Londonban – az irányadó ipari indexek mindegyike zuhant. A Dow 1,4 százalékot, az S&P 0,7 százalékot, a Nasdaq 1,1 százalékot csökkent. A Dow egyébként hektikusan mozgott ezen a héten: 254 pontot veszített Obama GM-re vonatkozó bejelentésekor, majd kedden 87 pontot javított. Az elemzők szerint a G20 résztvevőinek határozott lépéseket kell tenniük, ellenkező esetben a piac ideiglenes nyereségei eltűnhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.