BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megadóztatnák az offshore-jövedelmeket is

Idehaza vonná adó alá az adóparadicsomokba menekített vagyonokat és jövedelmeket az új kabinet, legalábbis ez a szigorítás szerepel a kormány tegnap nyilvánosságra került részletes cselekvési tervében.

Pontosítanák az adóparadicsomokban alapított úgynevezett „ellenőrzött külföldi társaságok” fogalmát, szélesítenék e cégek adókötelezettségét. E vállalkozások és magánszemélyek a jövőben nem csupán az alacsony adózású országokból kivont, hanem az oda allokált jövedelmek után is kötelesek lennének Magyarországon (is) leróni az adókat.

A Világgazdaság értesülése szerint a holnap a T. Ház elé kerülő jogszabálycsomagban szerepel a magánszemély és a cégek jövedelme közötti kapcsolat „szorosabbra fűzése” is. Az offshore vállalkozások egyik tipikus felhasználási területe ugyanis éppen az, hogy a tulajdonosok a minimális adóval kecsegtető államokban „veszik ki” cégükből az amúgy nem ott keletkezett jövedelmet.

Miközben az alacsony adózású területekről „hazahozott” jövedelmeket és vagyonokat már ma is adó terheli Magyarországon, a kormány most arra törekszik, a magyar cégekhez és magánszemélyekhez kötődő, az alacsony adókulcsú államokba kerülő pénzekre szintén kivesse a magyar adójogszabályok hálóját.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.