BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Egy eurót sem kaptunk" - Állami pénzért kilincsel az ABN Amro

Az ABN Amro bank vezetője egy interjúban szóvá tette, hogy bár a pénzintézet részesült állami segélyben, azt teljes egészében a Fortis holland banki szektora kapta meg.

"Az egész a Fortisé lett, egy eurót sem kaptunk" – közölte az ABN Amro vezére Het Financieele Dagblad lapnak adott interjújában, amelyből az AFP idéz. Gerrit Zalm ügyvezető igazgató leszögezte: nem folytathatják tevékenységüket az állami segítség, illetve az ezt lehetővé tévő Európai Bizottsági engedély hiányában.

A holland pénzügyminiszter a nyilatkozat kapcsán csak annyit mondott: folyamatban vannak a tárgyalások a bank és az állam között.

A belga-holland Fortis Holding tavaly októberben omlott össze, ekkor holland ágazatának nagy részét – így a ABN Amrót is – államosították, csaknem 17 milliárd eurós ráfordítással. Az újjáalakult, összevont vállalat ABN Amro néven működik tovább és Gerrit Zalm vezeti majd, aki egyébként korábban a pénzügyminiszteri posztot is betöltötte Hollandiában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.