BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír: zuhantak az állampapírpiaci hozamok

Csökkentek az állampapírhozamok, és hatalmas túljegyzés volt a három hónapos diszkont kincstárjegy aukcióján.

Kedden nagyott estek az állampapírok referenciahozamai. Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) honlapja szerint a három hónapos lejárat kivételével minden futamidőre csökkent a hozam. A legnagyobb mértékben a három- és ötéves államkötvények referencia-rátája csökkent 46, illetve 44 bázisponttal, de a 10 és 15 éves futamidőnél is jelentős volt a mréséklődés, így most már csak a három- és ötéves referenciakamatok járnak 10 százalék fölött.

A három hónapos diszkont kincstárjegyek aukciója is sikerrel zajlott le tegnap. Az ÁKK 40 milliárd forint értékben hirdetett meg dkj-ket eladásra, ezekre csaknem 135 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, így a központ végül 50 milliárd forintnyit adott el belőlük. A hozamok 9,25-9,44 százalék között szóródtak, az átlaghozam 9,43 százalékos lett, 6 bázisponttal alacsonyabb a múlt hetinél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.