BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új szereplő a kötelező biztosítások piacán

Az AIM Általános Biztosító Zrt. engedélyt kapott a pénzügyi felügyelettől, hogy mostantól kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tevékenységet is végezhessen. Elsőkörben megvásárolta a TIR Biztosító Egyesület kgfb állományát is.

Az AIM Általános Biztosító ugyan csak az elmúlt két és fél évben végez saját jogon kockázatvállalási tevékenységet, ám vezérügynöksége egy évtizede kínál fedezetet saját hibás károkra a MAI CASCO biztosítási termékekkel.

Az AIM Általános Biztosító a kötelező gépjármű biztosítási portfoliójának építését nem a nulláról kezdi. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélye alapján „megvásárolta” a TIR Biztosító Egyesület kötelező gépjármű felelősségbiztosítási állományát, amelyet 2009. május 4-től saját állományaként kezel.

Az ügyfeleknek az állományátruházás miatt a jogszabály 30 napot ad arra, hogy átszerződjenek egy másik biztosítóhoz, amennyiben viszont elfogadják a cserét, év végéig ugyanazon a díjon maradhatnak az új biztosítónál, amelyen tavaly szerződtek a TIR egyesülethez. Az ügyfelek tájékoztatása egyébként a TIR feladata, ennek tartalmaznia kell azt is, hogy a bár a kgfb-szerződésük megszűnik, egyesületi tagságuk nem, így annak mibenlétéről szintén dönteniük kell.

Gállfy Alice, a TIR egyesület vezetője a Világgazdaság kérdésére elmondta: amennyiben az ügyfel úgy dönt, hogy nem kíván tovább az egyesület tagja maradni, ám tagdíját az év végéig már befizette, időarányosan számolnak majd el vele.

A TIR egyébként folytatja tevékenységét a biztosítási piacon: cascoval, különféle fuvarozói biztosításokkal, egyéb vagyonbiztosításokkal, illetve a jövőben egy kishajó biztosítással is jelentkezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.