BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez igen: növeli az ÁKK a tétet!

A szokásos 40 milliárd forintnyi helyett a jövő hétre 50 milliárd forintnyi diszkont kincstárjegyet hirdetett meg az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK)

Az ÁKK szerdán délután hirdette meg jövő hét keddi 3 hónapos diszkont kincstárjegy (dkj) aukciójának feltételeit a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A központ a mostanában szokásos 40 milliárd forintos mennyiséget 25 százalékkal emelte, és 50 milliárd forintnyi dkj-t hirdetett meg.

Az ÁKK eheti aukcióján bő kétszeresen jegyezték túl  3 hónapos állampapírt. A hozamok 9,3 és 9,42 százalék között szóródtak, az átlagos hozam 9,38 százalékos lett, ez 2 bázisponttal magasabb a múlt heti értéknél.

Az ÁKK 3 hónapos dkj-aukcióinak eredménye egyébként az utóbbi hónapokban meglehetősen érzékenyen követte a nemzetközi piaci hangulatot. Ha az kedvezően alakult, három-négyszeres túljegyzés mellett fogytak el a papírok, és az ÁKK a meghirdetettnél többet értékesített belőlük. Ha azonban az adott nap borús volt a piacokon, előfordult, hogy a meghirdetett mennyiséget sem adta el a központ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.