BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cashline: Némileg optimistább az Egis

Marosffy László, a társaság pénzügyi igazgatója egy interjúban jelezte, hogy 8%-ot meghaladó növekményt várnak a hazai bevételben a 2009/2010-es üzleti évben, szemben a két hónappal ezelőtti 5-7%-os prognózissal.

Marosffy szerint a kelet-európai és FÁK-piacokon ennél nagyobb mértékő emelkedés lehet, ám ezzel kapcsolatban már májusban is rendre 10%, illetve 15% körüli növekedést jelzett a társaság; így ezek összességében nem jelentenek akkora többletet - írta a Cashline.hu csütörtöki elemzésében.

Egyelőe vegyes jelentőségű a forinterősödés, mivel ez az Egis exportbevételeit csökkenti, ugyanakkor a rubel és a hrivnya is izmosodott az utóbbi időben, így az ezekhez kapcsolódó kompenzáció a helyi nagykereskedıknél is alacsonyabb lehet.

Az Egis továbbra is gondolkodik akvizíciókban, a főbb célpontot a meglévı exportrégiók és az anyavállalat terjszkedése nyomán a török piac jelenti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.