BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elégedett a Credit Suisse

A Credit Suisse is csatlakozott a profitot termelő nagybankok sorához.

A Credit Suisse a második negyedévben 29 százalékos profitemelkedésről számolt be, nyeresége a június 30-val végződő időszakban 1,57 milliárd svájci frankot ért el – írja a Telegraph.

A pénzintézet értékpapír-kereskedési üzletága a cég tájékoztatása szerint 1,66 milliárd svájci frankos adózás előtt profitot termelt. A vállalat elutasította az állami segítségnyújtást a válság kezdetekor.

A cég amerikai vezérigazgatója, Brady Dougan szerint ha a piaci környezet tovább javul, a pénzintézet több üzletága is lendületet kaphat, ha pedig a helyzet nehezebb lesz, pozíciójának köszönhetően a Credit Suisse akkor is megfelelően teljesíthet.

Az elmúlt időszakban több nagybank jelentett be pozitív eredményt. A sort a Goldman Sachs nyitotta 3,44 milliárd fontos haszonnal. A Bank of America, a Citigroup és a JP Morgan Chase együttesen 10,2 milliárd dolláros profitról számolt be a második negyedévben. Ugyanakkor a Morgan Stanley 159 millió dollárt veszített a június 30-val végződő három hónapos periódusban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.