BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Piaci pletykák az EBRD OTP-nek adott hiteléről

Piaci pletykák szerint az EBRD OTP-nek folyósított 200 millió eurós alárendelt kölcsöntőke hitele akár magasabb is lehetett volna abban az esetben, ha az EBRD delegálhat egy tagot a bank igazgatótanácsába vagy felügyelőbizottságába, de ebbe az OTP vezetői nem egyeztek bele – írja a Cashline.

Ha ezen pletykák igazak, akkor az OTP bankcsoport részére további EBRD által folyosított hitel valószínősége relatíve alacsony. (A most megszavazott 200 millió eurós hitelt hat hónapon belül lehet lehívni.).

Amerikában ma kezdődik igazából a tőzijáték, ami a vállalati gyorsjelentési szezont illeti. A Goldman Sachs teszi közzé második negyedéves eredményét még várhatóan az amerikai nyitás előtt.

A piac a banktól 2007 óta nem látott részvényenkénti profitot, 3,54 dollárt vár, amit a latolgatás szerint a befektetési ház a kötvény- és egyéb eszközök piacán elért kereskedésből, díj- és jutalékbevételből hozhatott össze, amit már az előző negyedév beszámolójában is megszokhattunk.

Hogy a piacra milyen hatással lesz a beszámoló, az más tészta, az már inkább függ a pillanatnyi lividitástól és hangulattól, másrészt óvatosan kell kezelni minden bank eredményét, hiszen a februárban hozott szabály szerint a pénzintézeteknek nem kell piaci áron beértékelni eszközeiket.

Ráadásul nem tudni, hogy a igazából mekkora kockázatot futnak az adott időszakban (sokan úgy vélekednek, hogy a bankok egy része a Fed-től kapott ingyen pénzt kockázatos rövid távú piaci kereskedésre használja), vagyis mennyire fenntartható a citált eredmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.