BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordszintű, 1600 milliárd dolláros deficitet vár Washington

Ma a Fehér Ház költségvetési irodája és a Kongresszus illetékes szerve is nyilvánosságra hozta a következő évek költségvetési hiányára vonatkozó prognózisát.

A Fehér Ház és a Kongresszus költségvetési irodája egyaránt úgy vélik: idén rekord mértékűre, 1,6 trillió dollárra duzzad az amerikai büdzsé hiánya – jelenti az AP. Ugyanakkora  2010 és 2019 közötti kumulatív költségvetési hiány kapcsán eltérő számításokkal állt elő a két testület. A Fehér Ház az erre az időszakra várható hiányt 9 trillióra, a Kongresszus 7,14 trillióra teszi.

A teljes nemzeti adósság jelenleg 11,7 trillió dollárt tesz ki és az összeg mindkét testület véleménye szerint csaknem megduplázódik a következő évtizedben.

Eközben a júliusi visszaesés után újra emelkedésnek indult az amerikai fogyasztói bizalmi index – áll az indexet számító Conference Board ma nyilvánosságra hozott közleményében.

Szintén friss hír, hogy Barack Obama második terminusra jelölte Ben Bernankét, a központi bank, a Fed elnökét.Döntését indokolva méltatta Bernanke eddigi működését; elismerőleg szólt azokról az erőfeszítéseiről, amelyeket az egyik legsúlyosabb pénzügyi válság leküzdése és egy újabb krízis megelőzése érdekében tett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.