BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 148,62 pontos emelkedéssel, 20.474,54 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,73 százalékkal erősödött.

A makrogazdasági adatokra való várakozásra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők. 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint folytatódik az elmúlt hetek "kicsit fel, kicsit le" árfolyammozgása.

Érdekességnek csak Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának OTP-részvényeladásait nevezte. Az OTP első számú vezetője hétfőn 280 ezer, majd kedden 320 ezer OTP részvényt adott el, ami a forgalom egytizedét adta. A bennfenntesek eladása általában azt jelzi, hogy magasnak tartják a részvény árfolyamát - magyarázta az elemző, hozzátéve, hogy valójában nem tudni mi az oka Csányi eladásainak.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta: a nap folyamán több olyan makrogazdasági adat jelenik meg Magyarországon és külföldön is, ami megmozgathatja a piacokat.

Úgy vélte, a budapesti tőzsdén a 20 ezer pontos BUX környékén indulhat egy vásárlói hullám, csak kérdéses, milyen erővel, lesz-e kitartás a vásárlókban. Az elemző optimista, szerinte kisebb korrekció elképzelhető, de folytatódó erősödést vár BÉT részvénypiacán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 252,39 pontos, 1,23 százalékos csökkenéssel, 20.325,92 ponton zárt kedden.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.