BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,10 pontos emelkedéssel, 21.024,76 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,60 százalékkal erősödött az index.

Délelőtt kisebb emelkedés, vagy korrekció várható, délután pedig már az amerikai makro- és bizalmi index-adatok irányítják majd a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójában a kereskedést - mondták az MTI által a BÉT nyitása előtt megkérdezett szakértők. 

Illés László, a QUAESTOR Értékpapír Zrt. elemzője szerint a csütörtöki kereskedést túlreagálták a piaci szereplők, ezért pénteken kezdetben kisebb korrekcióra és némi bizonytalanságra számít a bróker. Kora délutántól az akkor megjelenő amerikai makrogazdasági és bizalmi indexek-adatok mozgatják majd a világ tőzsdéit, így a budapestit is - tette hozzá.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint könnyen lehet, hogy a csütörtöki emelkedés csak korrekció volt, így a későbbiekben bármely irányba fordulhat a kereskedés. Az elemző hozzátette: a forint kisebb gyengülése hozzájárulhat a kedvezőtlenebb hangulathoz.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 620,55 pontos, 3,06 százalékos emelkedéssel, 20.898,66 ponton zárt csütörtökön.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.