BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős mínusszal nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 487,47 pontos csökkenéssel, 19.673,40 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 2,42 százalékkal gyengült.

Folytatódik a dubaji válsághírre megindult gyengülés a tőzsdéken, így a BÉT-en is egész napra kiterjedő gyengülésére számítanak az üzletkötők.

Nagy Péter, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója a határidős jegyzések alapján nem számít "semmi jóra".

A hangulat továbbra is pesszimista, a befektetők elbizonytalanodtak és a vevők elkerülik a piacokat a dubaji válsághír óta. A közel-keleti emirátus szerdán fél évi hitelezői türelmet kért legnagyobb állami vállalata, a Dubai World számára, a hír megroppantotta a tőzsdéket, világszerte estek az árfolyamok.

A Hálaadás napján, csütörtökön zárva tartottak az amerikai tőzsdék és pénteken is csak "félgőzzel" működnek majd, de meghatározhatják a délutáni kereskedési irányt. A befektetők az elmúlt napokban leginkább a bankpapírokat büntették, Nagy Péter azt sem zárta ki, hogy az OTP árfolyam 5.000 forint alá gyengülhet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 513,19 pontos, 2,48 százalékos csökkenéssel, 20.160,87 ponton zárt csütörtökön.
 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.