BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jobban megy a Dresdner nélkül, nőtt az Allianz profitja

Az Allianz SE harmadik negyedéves profitja duplájára, 1,32 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 545 milliós eredményről, köszönhetően a befektetési üzletág magára találásának.

Az eredmény felülmúlta az elemzői becsléseket, amelyek 1,25 milliárd eurós számot vártak. Európa legnagyobb biztosítójának nyereségéhez az élet és egészség biztosítási részleg járult hozzá, míg az ingatlan és betegbiztosításon továbbra is veszteséget könyvelhetett el a holland szolgáltató, amelynek eredményébe nem számolták bele az év elején eladott Dresdner Bankot.

A Dresdner tavaly még 2,4 milliárd eurós veszteséget okozott az Allianznak. A társaság 1,4 milliárd eurós osztalékot fizet az első kilenc hónapra, a hírt követően az Allianz árfolyama 4,8 százalékkal 83,11 euróra emelkedett. A biztosító piaci értéke 37,7 milliárd euró.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.