BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevés a pénz – Máris távozik az AIG vezére

A The Wall Street Journal értesülései szerint három hónapnyi vezetés után távozik posztjáról Robert Benmosche, az AIG óriásbiztosító vezérigazgatója. A lap úgy tudja, a menedzser nem hajlandó az állami megszorítások mellett működő cég vezetésére.

Az üzleti lap névtelen informátorai úgy tudják, Benmosche már közölte az AIG igazgatótanácsával, hogy távozik posztjáról, mivel nem képes az államilag támogatott cégnél alkalmazott megszorítások mellett dolgozni – írja az AP.

A The Wall Street Journal szerint a vezérigazgató a pénzügyminisztérium bérezési szabályai miatt panaszkodott a vállalat vezetőinek. A jelentős állami támogatásban részesülő vállalatoknál alkalmazott fizetési struktúrát Kenneth Feinberg "bércár" ellenőrzi. Az AIG menedzserei közül egyeseknek 91 százalékkal csökkent a fizetése tavalyhoz képest az intézkedések nyomán.

A gazdasági válság kitörése után az amerikai állam 182,5 milliárd dollárért 80 százalékos részesedést vállalat az óriásbiztosítóból. E hónaptól kezdve a cég vezetőinek fizetése és prémiumai átlagosan felére csökkennek. A huszonöt csúcsvezető bére legfeljebb 500 ezer dollár (87 millió forint) lehet, a bónuszokat 25 ezer dollárban (4,5 millió forint) maximálták. A gondokkal küzdő vállalatokat aggodalommal töltötte el a bérkorlátozás, amely szerintük "agyelszívást" indíthat el, vagyis a legtehetségesebb szakértők olyan cégekhez pártolhatnak, amelyek nem alkalmaznak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.