BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína megfékezte a bikát az egész világon

A vezető kínai index három hónapos negatív rekordot döntött, a gyengülést pedig követték a legfontosabb globális tőzsdék is, miután a kínai központi bank arra szólította fel az ország pénzintézeteit: kontrollálják hitelezéseiket.

A kínai intés hatására a Sanghaj index 3,5 százalékot zuhant, ez az utóbbi három hónap legnagyobb csökkenése. A tegnapi rali után a hír hallatán lassítottak a globális tőzsdéken is. A FTSE 100 0,3 százalékot, a DAX 0,6 százalékot, a CAC-40 pedig 0,7 százalékot veszített értékéből – jelenti az AP.

Az európai parketteken a bankpapírok mutatták az utat lefelé: a Commerzbank árfolyama 2,5 százalékot, a Deutsche Banké 2 százalékot csökkent, csakúgy, mint az UBS kurzusa.

A várakozások szerint a Wall Street is gyengébben nyit majd, az IG Market elemzője szerint ez nem is meglepő. Ben Potter úgy látja, hogy a tegnapi bikafutam után logikus az enyhülés, de a piacot továbbra is az optimista hangulat vezérli.

Az európai piacokon a fékező hatást enyhítették az újabb jó hírek, köztük is elsősorban az Ifo Intézet elemzése, amely a globális optimizmus erősödését jelzi. Szintén bíztató, hogy az eurózónában az ipari megrendelések száma októberben 1,5 százalékkal növekedett, megduplázva az elemzői várakozásokat.

A figyelem délután a tengerentúlra irányul majd, a szakértők várakozásai szerint a 3,5 százalékos éves GDP növekedést lefelé módosítják majd az Egyesült Államokban a harmadik negyedéves adatok alapján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.