BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább erősödik a forint

Javuló nemzetközi befektetői hangulatban erősödik a forint: az eurót hétfőn délelőtt 267,73 forinton jegyezték a budapesti bankközi kereskedelemben, szemben a péntek délutáni 269,34 forinttal.

Elemzők szerint a dollár ezen a héten további árfolyamveszteségek elé néz, a tőzsdei indexek és az arany árának alakulása függvényében.

A kockázatvállalási hajlandóság erősödésével a magasabb hozamú (carry) devizák, így a forint erősödése várható. A térség gazdasági kilátásainak befektetői megítéléséhez, így a forint és a térségbeli devizák árfolyam alakulásának további menetéhez a nemzetközi hatások mellett hozzájárulhat a magyar gazdaság állapotáról a magyar pénzügyminiszter,az MNB elnöke, az Európai Bizottság delegációjának vezetője és az IMF delegáció vezetője részvételével tartandó pénzügyminisztériumi sajtótájékoztató.

Szintén az egész térség megítélésére lehetnek hatással a lengyelországi harmadik negyedévi nagyvállalati eredmények, így a PGE és Enea energiaipari konszernek, valamint a legnagyobb bank, a PKO Bank Polski SA adatai.

Az euró/dollár árfolyam mozgását korlátozó ellenállási pontok jelenleg 1,4810 az euró gyengülésével, és 1,5050 környéke az euró erősödésével szemben. A dollárt 178,80 forinton jegyezték 1,4973 dolláros euró árfolyam mellett a péntek délutáni 181,33 forint után.

A svájci frank jegyzése 177,35 forint a pénteki 178,35 forint után, 100 japán jent pedig 199,61 forinton jegyeztek 202,84 forint után.

Az aktuális devizaárfolyamok megtekintéséhez kattintson ide!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.