BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egész Deutsche Bank megszenvedi a brit bónuszadót

A legnagyobb német bank elnöke közölte: a cég teljes munkaerő-állománya viseli majd az 50 százalékos brit bónuszadó terheit.

Josef Ackermann az első bankvezető, aki megszólalt a Nagy-Britanniában bevetetett adó ügyében. A Deutsche Bank vezére leszögezte: nem csak a brit dolgozók, hanem a cég teljes állománya viseli majd a terheket.

A bónuszok mértékét a szakképzett munkaerő kereslet-kínálati viszonyai kell, hogy meghatározzák – szögezte le az AFP-nek pénzintézet elnöke, hozzátéve, hogy a Deutsche Bank figyelemmel követi majd a konkurencia lépéseit ebben az ügyben.

A brit kormány a közelmúltban vezetett be 50 százalékos adót a 28 ezer euró (7,7 millió forint) feletti prémiumokra hogy ezzel csökkentse a bankok túlzott költekezéseit. A jogszabály komoly felzúdulást váltott ki a brit bankszakma képviselői körében, aki arra figyelmeztettek: a pénzintézetek kivonulnak az országból az előnytelen adózási rendszer hatására. A folyamat a jelek szerint már meg is kezdődött, az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodott a szigetországot elhagyó vállalkozások száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.