BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BUX: akár ma is lehetnek furcsa dolgok a nap végén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 169,55 pontos csökkenéssel, 21.400,78 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,79 százalékkal gyengült.

Unalmas kereskedés várható szerdán a Budapesti Értéktőzsdén, de nincs kizárva, hogy a zárásban lesznek az előző napihoz hasonló árbeállítások. 

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője "langyos állóvízhez" hasonlította a keddi kereskedést a világ tőzsdéin, és emlékeztetett, hogy csak a BÉT-en volt 3 százalékos emelkedés, és az is csak a kereskedés utolsó órájában. Véleménye szerint ez egy anomália, ami vélhetően nem marad fenn tartósan. De mivel év vége van, és ez az árbeállítások időszaka, nem zárható ki, hogy a szerdai kereskedés végén is látni majd "furcsa dolgokat". A kereskedő úgy véli, ezeket az erősen manipulatív áremelkedéseket érdemes a kiszállásra felhasználni.

Az üzletkötő szerint a nap nagy részében a keddi záróárak alatt tartózkodnak majd az árfolyamok. Felhívta azonban a figyelmet a Molra, az olajrészvény piacán ugyanis valós vásárlók vannak, valamint a Magyar Telekomra is, amely véleménye szerint extrán alulárazott.

Európában a várakozások szerint árnyalatnyi csökkenéssel kezdhetnek a tőzsdék, követve a keddi amerikai tendenciát, és várhatóan a profitkivét jellemzi majd a kereskedési napot. Ázsiában az év végi lanyha kereskedés közepette minimálisan mozogtak az árfolyamok szerdán.

A BUX 627,84 pontos, 3 százalékos emelkedéssel, 21.570,33 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt, a vezető részvények drágultak az előző napi záráshoz képest.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.