BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 116,98 pontos emelkedéssel, 20.502,36 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,57 százalékkal erősödött.

Varjú Péter, az Erste Bank üzletkötője szerint a forgalom várhatóan minimális lesz. A nap egészében a tőzsdemutató nyereségben marad, a pénteki záró szakaszban történt zuhanás után visszapattan. Pénteken ugyanis a kereskedés utolsó részében két nagy cég - minden bizonnyal árbeállítás miatt - nyomta le az árfolyamokat.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház részvénypiaci elemzője a határidős termékek árának alakulása alapján kis emelkedést, de alacsony forgalmat vár. Az árfolyamokban enyhe elmozdulás lehetséges, mindössze a Richter pénteki esésének korrekciója jelenthet nagyobb változást.

Ha a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal csökkenti az alapkamatot, annak a részvénypiacon nem lesz hatása, mert ezt már részben beárazta a piac. Egy meglepő döntés, például a kamatvágás elmaradása, a forintnál hozhatna rövid ideig kilengést, de kicsi a valószínűsége annak, hogy a monetáris tanács a kamat tartásáról határoz - mondta az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 258,41 pontos, 1,25 százalékos csökkenéssel 20.385,38 ponton zárt pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.