BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább erősödött a forint

Minimálisan erősödött a forint, az eurót valamivel 270 forint alatt jegyezték péntek reggel a bankközi devizapiacon.

Röviddel 9 óra előtt az euró 269,22 forintra gyengült a csütörtök késő esti 269,77 forintról (-0,20 százalék). A dollár árfolyama 178,39 forintra csökkent a csütörtök esti 179,17 forintról (-0,44 százalék).

A pillanatnyi devizaárfolyamokat itt tekintheti meg!

Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők elmondták: egyértelműen kivárás jellemzi a piacokat. A szakértők szerint a nap folyamán csupán a délutáni amerikai munkaerőpiaci adatok befolyásolhatják az árfolyamokat. Alacsony forgalmú kereskedés várható stagnáló árfolyamok mellett.

A kereskedők úgy vélték, tartósan nem marad 270 forint alatt az euró árfolyama, így pénteken összességében inkább gyengülhet a forint az euróval szemben.

Kiemelték: kezdődik a karácsonyi szezon, így várhatóan továbbra is a 265-275 forintos sávban mozog majd az euró az elkövetkező napokban, és a kivárás jellemzi majd a piacokat.

A svájci frank reggel 178,58 forintot ért a csütörtök délutáni 179,40 forint után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.