BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Me-Google-ott" a keresőóriás profitja

2009 utolsó negyedévében, a korábbi időszakok mintájának megfelelően a Google felülteljesítette a piaci konszenzust mind a nettó eredmény, mind az árbevétel kapcsán - jelenti a Cashline.

Egyes befektetők azonban izmosabb számokat vártak, míg mások a dagadó költségoldal vonatkozásában jelezték aggodalmukat. A lokális csúcson lévő részvényárfolyamot tekintve azonban már nem tudtak újabb balekokat összegereblyézni, így egy könnyed 5 százalékos eséssel nyugtázta a zárás utáni elektronikus kereskedést a papír.

Érdekes számokat tett közzé tegnap a Goldman Sachs, a bankház 2009 utolsó negyedévére vonatkozóan 8,20 dolláros egy részvényre jutó eredményt jelentett (a piac 5,23 dollárt várt), amely azonban főként annak köszönhető, hogy jelentősen csökkentette a bónuszokat és egyéb bérjellegű kifizetéseket a bankház.

Míg a korábbi években 46-48 százalék között alakult a bér- és bónusztömeg a nettó bevételekhez viszonyítva, addig ez 2009-ben 35,8 százalékra esett. Ilyen alacsony értékre nem volt példa azóta, amióta a társaság részvényeit tőzsdére vezették.

25 bázispontos kamatcsökkentést vár a piac a hétfői MNB-döntés kapcsán, amellyel 6,00 százalékra csökkenne az alapkamat. A felmérés szerint az irányadó ráta idén 5,50 százalékig csökkenhet majd. Természetesen a globális kilátások kapcsán a hazai víziók is megdőlhetnek, mivel egy éles hangulatváltás a külföldi parketteken könnyedén stornózhatja a hazai kamatvágási spekulációkat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.