BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban indult a BUX: negatív korrekció jöhet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 112,33 pontos csökkenéssel, 22.052,39 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,51 százalékkal gyengült.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője negatív korrekcióra számít a nyitást követő szakaszban. Erre utal az ázsiai piacok gyenge szereplése, és az amerikai határidős indexek is lefelé mutatnak.

Az elemző kifejtette: Kínában nőtt a befektetők aggodalma amiatt, hogy a kínai jegybank szigoríthat a hitelezés túlfűtötté válása és az ingatlanpiac felfutása miatt. Emiatt a kínai tőzsdeindex 2 százalékot esett.

A Cashline elemzője szerint rövid távon nagy az esélye egy nagyobb negatív korrekciónak. Ez nem jelenti azt, hogy nem jöhet újabb emelkedési hullám, de az újabb csúcsdöntések előtt valószínűleg megpihennek a részvénypiacok.

A BUX 121,10 pontos, 0,55 százalékos emelkedéssel, 22.164,72 ponton zárt szerdán.

Friss deviza- és részvénypiaci adatokat itt találhat


 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.