BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitotta a napot a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,81 pontos csökkenéssel, 21.196,20 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, múlt hét csütörtöki záró értékéhez képest 0,15 százalékkal gyengült. Negyed tíz körül azonban már pluszba fordult a mutató.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint bár az ázsiai tőzsdék viszonylag jól szerepeltek az év első kereskedési napján, ez nem biztos, hogy hatással lesz az európai piacokra.

Véleménye szerint az év első hete meghatározó lehet abból a szempontból, hogy találnak-e a piacok egyértelmű irányt, amely hosszabb távon is meghatározó lehet a kereskedésre. Ez elsősorban az év vége lezárultával a piacra visszatérő alapkezelők piaci magatartásától függ majd.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint a folytatás pedig a nap közben megjelenő makroadatoktól függ majd. Délelőtt az eurózónában, délután pedig az Egyesült Államokban közölnek feldolgozóipari beszerzési menedzser indexeket.

Az elemző elmondta, hogy a héten több fontos mutató jelenik meg, amelyek befolyásolhatják a részvénypiacokat. Úgy vélte, hogy a múlt héten közölt makroadatok alapján alapvetően pozitívak a makrogazdasági várakozások, így kedvező hangulatban indulhat a kereskedés az év elején.

A BUX 200,50 pontos, 0,94 százalékos csökkenéssel, 21.227,01 ponton zárta a 2009-es évet december 31-én.

Friss deviza- és részvénypiaci adatokat itt találhat

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.