BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Morgan Stanley: 1 milliárdos profit, 14 milliárdos bónusz

A Morgan Stanley 14,4 milliárd dolláros keretet tart fent a bónuszok kifizetésére, miután a cég a múlt évet ismét profittal zárta.

A tavalyi évet a Morgan Stanley 1,15 milliárd dolláros profittal zárta a 2009-es évet az előző évi 807 millió dolláros mínusszal ellentétben. A pénzintézet a haszon fényében 14,4 milliárd dollárt tett félre prémiumokra, ez fejenként átlag 235 ezer dollárt (44,7 millió forint) jelent. A bónuszokra fordított összeg egyébként az előző évhez képest növekedett – jelenti a Guardian.

Ugyanakkor az egyénekre jutó kifizetések mértéke csökkent, mivel a Morgan Stanley befolyásoló részesedést vásárolt a Smith Barney-ból. A Citigrouptól megszerzett cégtulajdon nyomán több mint 16 ezerrel nőtt az alkalmazottak száma. A pénzintézet egyébként változtatott javadalmazási politikáján, a közfelháborodás hatására a prémiumok jelentős részét részvényekben fizeti ki.

James Gorman vezérigazgató elégedett volt a cég teljesítményével, bár a számok kicsivel a Wall Street várakozásai alatt maradtak. Ennek hatására a kereskedés megkezdése előtt a pénzintézet papírjai 1 százalékot veszítettek értékükből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.