BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kellenek a bankoknak a macerás ügyek

A tavalyi év első kilenc hónapjában nagyjából 12 ezer ingatlan esetében közvetlenül kértek a bankok végrehajtást a bedőlt ingatlanhitelek miatt, vagy átadták az ügyet valamelyik követeléskezelő cégnek

Míg a bankok korábban nagyobb arányban éltek a közvetlen végrehajtással, az utóbbi egy évben eltolódott az arány a követeléskezelő cégek bevonása felé - írja a Népszava.

Az adatok azt mutatják, hogy a követelések behajtásával a bankok egyre kevésbé akarnak foglalkozni. Ehelyett inkább akár "diszkont" áron is, vagyis nem a követelés teljes árán megszabadulnak a macerás ügyektől.

Fontos szabály azonban, hogy a banknak és a követeléskezelő cégnek is értesítenie kell az ügyfelet arról, hogy más jogosult a követelés behajtására és az adós a továbbiakban nem a bankkal, hanem a követeléskezelővel áll kapcsolatban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.