BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Duplázott a Deutsche Bank

Az elemzői várakozások kétszeresének megfelelő negyedéves profitot jelentett a Deutsche Bank (DB) egy évvel a rekord veszteség elkönyvelése után.

650 millió eurós profit bejelentésére számítottak az elemzők, ehhez képest a Deutsche Bank 1,3 milliárd eurós nettó eredményről számolt be a negyedik negyedévben. Igaz, a német pénzintézet eredményét egy 554 millió dolláros adójóváírás is segítette.

Egy évvel ezelőtt a cég még 4,8 milliárd eurós veszteségről számolt be, ez részvényenként 8,71 eurós mínuszt jelent. A pénzintézet most 2 eurós nyereséget termelt részvényenként.

A Deutsche Bank ugyan erős nettó profitot jelentett, gyengeségét a befektetési banki üzletág adja – idézi a Bloomberg a Citigroup befektetőknek küldött elemzését. A Citi magas kockázatúnak ítéli a DB-t és a papírok tartását javasolja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.