BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtréfálták az adatok a piacot – Cikkcakkozik az olajár

Az olaj ára eleinte emelkedett Londonban, később viszont csökkenésbe kezdett. A befektetők így reagáltak az amerikai piacról érkező adatokra, amelyek részben jók, részben rosszak.

A márciusi jegyzésű könnyű nyersolaj ára 71 centtel, 76,26 dollárra csökkent ma délre Londonban. Az Északi-tengeri Brentet 73 centtel olcsóbban, 75,19 dollárért jegyezték.

A National Australia Bank elemzője az AFP-nek elmondta: tegnap este óta kissé gyengültek a piacok. Jelenleg az amerikai készletek nagysága és ezzel összefüggésben a kereslet felélénkülésének kérdése foglakoztatja a befektetőket.

Ami a készleteket illeti, a legfrissebb adat megzavarta a befektetőket, akik reggel hullámvasútra ültették az olaj árát. A benzin készletek az elemzőknek meglepetést okozva 1,3 millió hordóval csökkentek, a dízel és a fűtőolaj mennyisége a várt 800 ezer helyett 900 ezer hordóval csökkent. Ezek a jó hírek reggel felfelé indították az olaj árát. Később viszont a befektetők észlelték, hogy a nyersolajkészletek 2,3 millió hordóval növekedtek, holott az elemzők változatlan mennyiségre számítottak. Ekkor csökkeni kezdett az olaj ára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.