BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 78,64 pontos csökkenéssel, 21.732,99 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,36 százalékkal gyengült.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág igazgatója szerint negatív előjel az ázsiai piacok gyengülése, továbbá gyengülést vetít előre a kereskedés elején az is, hogy az euró ismét teret vesztett a dollárral szemben.

A délután folyamán az Egyesült Államokból érkező hírek lehetnek meghatározóak a kereskedésre - mondta, hozzátéve, hogy az amerikai határidős indexek egyelőre semleges előrejelzést mutatnak.

A főbb európai értéktőzsdéken szerény emelkedést várnak londoni értékpapír-forgalmazók. Délelőtt óvatos kereskedés ígérkezik a Bank of England és az Európai Központi Bank kamatdöntése előtt. Mindkettőtől a rekord alacsony alapkamat további tartását várják a piacon. Amerikában egyebek közt munkanélküliségi adatokat és negyedik negyedévi termelékenységi adatokat közölnek csütörtökön.

A BUX 46,62 pontos, 0,21 százalékos csökkenéssel, 21.811,63 ponton zárt szerdán.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.