BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magánnyugdíjpénztári eredmények: nőttek a különbségek

Az elmúlt években életbe léptetett új befektetési szabályoknak volt elsősorban köszönhető, hogy a magánnyugdíjpénztárak teljesítményében nőttek a különbségek tavaly – derül ki a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó magánnyugdíjpénztárak frissen ismertetett tavalyi összesített jelentéséből.

A jelentés ugyanakkor megállapítja, hogy javultak a pénztári átlaghozamok, és a szövetséghez tartozó pénztárak vagyonának piaci értéke tavaly 39,6 százalékkal, 2489,8 milliárd forintra nőtt.

A Stabilitás-jelentés alapvetően két csoportra osztotta a pénztárakat. Az elsőbe azok a kasszák tartoznak, amelyek ki tudták használni tavaly a részvénypiaci árfolyam-emelkedést, és nagyobb kockázatvállalás mellett növelték hozamukat. A másik csoport ezzel szemben a forint további gyengülésére játszott, míg a részvény- és állampapírpiacon túl óvatos volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.