BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

6,2 milliárd forintot fektet be az engedélyezett Primus alap

Megkapta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyét a Primus III Kockázati Tőkealap, mely 6,2 milliárd forint tőkét kíván hazai kis és középvállalatokba fektetni a következő bő 3 év során. Így az utolsó adminisztratív feltétel teljesítését követően, az alap előtt nyitva áll az út a tőkebefektetések megvalósításához.

A Primus Capital által létrehozott alap jegyzett tőkéje 6,2 milliárd forint, melyből az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram Jeremie pályázati forrása 4,34 milliárd forintot, a magánpiaci befektetők -  hazai intézményi befektető, külföldi befektetési alapok és magánbefektetők - által biztosított tőke 1,86 milliárd forintot tesz ki - tájékoztatott a társaság.

„A befektetési lehetőségek felmérése és kiválasztása már hónapok óta folyik, de mostantól nincs akadálya, hogy az általunk átvilágított társaságok, a befektetési döntések meghozatala után, tőkéhez jussanak. A Primus Capital az elmúlt napokban már a második befektetési ajánlatát írta alá tőkebefektetést igénylő cégekkel, így még a nyár előtt legalább két befektetés lezárását tervezi a technológiai és a szolgáltató szektorban”- jelentette ki Bruckner Zoltán, a Primus Capital igazgatóságának elnöke. „A Primus Capital az innovatív kis- és középvállalkozások befektetőjeként az elmúlt 5 évben számos társaságba fektetett be, több vállalkozás azóta piacvezető vállalattá fejlődött, s kilépett a nemzetközi piacokra is.”

A Primus Alap fókuszában a korai szakaszú, innovatív vállalkozások állnak, a befektetések a tervek szerint 50 millió – 1 milliárd forint közötti nagyságúak lesznek. Az alapkezelő a vállalkozások kiválasztását kibővített, nemzetközi szakmai csapattal végzi, elsősorban a nemzetközi kilépésre is alkalmas technológiai és szolgáltató cégekre koncentrálva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.