BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcson az euró

Az euró a Görögországnak nyújtandó mentőcsomag hallatára négy hetes csúcsra emelkedett a dollárral szemben.

Az európai valuta értéke csaknem 1 százalékkal emelkedett, egy euró 1,3691 dollárt ért ma délelőtt. Ezzel négyhetes csúcsra emelkedett az euró ára. A közös valuta emellett szintén 1 százalékot erősített a jennel szemben is és 88,5 pennyt hozott a fonttal szemben – jelenti a Guardian.

A megnyugvás szétterjedt a piacokon, a FTSE 100 2008 júniusa óta először lépte át az 5 800 pontot. Ezzel tehát megvalósulni látszik Jean-Claude Juncker, az eurócsoport elnökének reménye, miszerint a mentőcsomag ígérete kisimítja majd a befektetők idegeit.

Ugyanakkor egyes elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az euró nem lesz képes tovább erősödni, ha csak nem helyezik egyértelműen szilárd alapokra a görög gazdaságot. megoldást csak az jelenthet, ha a terv döntő fontosságú lépésekre sarkallja Athént – mondta a Commerzbank szakértője. Soros György tegnap arra figyelmeztetett, hogy 50 százalék az esély az eurózóna szétesésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.