BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem mennek a hosszú betétek

A válság kapcsán kialakult forrásínség ellenére továbbra sem kápráztatják el a hosszú távú betétlekötésekben gondolkodó ügyfeleket a bankok: az egyéves lejáratra kínált kamatok még több piaci szereplőnél alacsonyabbak, mint a néhány hónapos betéteké.

A helyzetet jól illusztrálja, hogy a lakossági megtakarítási piacon aktívabb kilenc hazai hitelintézet közül öt ugyanazt a kamatot kínálja, mint 6 hónapos időtávra, háromnál pedig még alacsonyabb is az egyéves futamidőre szóló ráta.

A hosszú lejáratú betétek alacsonyabb respektjét alátámasztják a Magyar Nemzeti Bank statisztikái is. Ezek szerint februárban átlagosan évi 5,76 százalékos kamatot fizettek a háztartások éven belül lekötött betéteire a pénzügyi szolgáltatók, míg az egy évnél hosszabb lejáratoknál több mint egy százalékponttal alacsonyabb volt a szerződésekben szereplő ráta.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.