BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hova gyengül még az euró?

Az euró kurzusa kedden tovább gyengült az európai bankszektor miatt támadt aggályok következtében.

A reggeli órákban az eurót 1,2282 dollárral jegyezték. Ezzel a dollár 0,8140 eurót ért. Az Európai Központi Bank a referenciakurzust tegnap még 1,2360 dollárban (pénteken 1,2497 dollárban) állapította meg.

Kereskedők különösen az európai bankszektor körül támadt aggodalmakat emelik ki a folyamat háttereként. A spanyol pénzintézetek rendszere instabillá vált, a hét végén a CajaSur spanyol takarékpénztárat csak a jegybank beavatkozásával lehetett a csődtől megmenteni. Az euró kedden Ázsiában is gyengült, 1,2312 dollárral jegyezték, ami 0,5 százalékos csökkenést jelent a hétfői amerikai záráskor jegyzetthez kurzushoz képest.

A közös valuta gyengülése folytatódik, jelen pillanatban 1,2231 dollárt ér egy euró. Az euró május 19-én járt ilyen mélységekben, az elmúlt egy hétben pedig csak kevéssé tudott erősíteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.