BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megborult a forint és az euró, de a BUX is bezuhant

A forint és az euró óriási gyengüléssel zárt a napot, csakúgy, mint a blue chipek. A hazai deviza idei mélypontját érte el, már túllépte a 276-os szintet.

Egy euró jelenleg 276,180 forintot ér, a dollár ára 211,800 forint, a svájci frankért 192,710 forintot adnak.

Több mint 2%-os esést szenvedett el a mai kereskedésben a forint az euróval szemben a dél-európai államok adóssága miatt egyre borúsabb nemzetközi befektetői hangulatban, amely kissé nagyobb a lengyel zloty közel 2%-os leértékelődésénél. A cseh korona ma is a viszonylag stabil deviza szerepét töltötte be a régióban a maga közel 1%-os gyengülésével - írja a portfolio.hu.

A blue chipek közül a Magyar Telekom bukta a legnagyobbat, a papír 666 forinton zárt. A Mol ára 19 620 forint volt a záráskor, a Richterért 41 800 forintot adtak, az OTP 6 851 forintot ért. A BUX 862 pontos eséssel, 23 688 ponton zárt.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A spanyol veszély és az a német vélemény, amely szerint 2012-ig biztosan nagyobb tőkeigénye lesz a görög gazdaságnak a megítélt 110 milliárd eurós hitelcsomagnál, ezen a héten is bizonytalanságban tarthatja a piacokat. Mindezt csak fokozták a Kínából, a feldolgozó iparról érkező negatív hírek - fejtette ki kérdésünkre a K&H Bank elemzési igazgatója. Barcza György  szerint a piac tehetetlenségénél fogva sodródik, amely megmagyarázhatja az újabb forintgyengülést. Bővebben itt olvashat erről

A forint keddi gyengülése teljesen érthető és benne van a reális tartományban. A befektetési igazgató szerint, a külső hatásokon kívül az jelentheti a valós veszélyt a forint árfolyamára, ha a piac "megszokja", hogy sem a magyar kormány, sem a jegybankelnök nem akar erős nemzeti valutát - nyilatkozta lapunknak Forián Szabó Gergely, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója. További részletek itt olvashatók

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.