BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem sokáig maradt távol a medve

A világ vezető részvényei rendre lefelé mozdultak ma, miközben az euró is gyengült a dollárhoz képest. Az elemzők szerint véget ért a Gögörország megmentésével kapcsoaltos eufória.

A FTSE 100 2 százalékot, a DAX 0,9 százalékot, a CAC 1,9 százalékot esett ma, 0,9 százalékkal csökkent a Dow Jones és 1 százalékkal az S&P.

David Jones, az IG Index elemzője az AP-nek úgy fogalmazott: a piacokon kifogyott az eufória, ami tegnap a Görögország megmentésére szánt csomagot övezte. A helyzetet követte az euró is: míg tegnap 1,31 dolláros magasságokban járt, ma délutánra 1,269 dollárig csúszott vissza az árfolyam.

Michael Hewson, a CMC Markets szakértője hozzátette: ha nem léptetnek életbe strukturális reformokat az európai gazdaság gondjainak megoldására, a segély csak átmeneti enyhülést jelenthet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.