BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokk a befektetőknek: Már Kína sem száguld

A piacokon ma halmozódnak a félelmek, miután az európai krízisen felül kiderült, hogy Kína feldolgozóipara is igen gyengén teljesített.

A FTSE All-World index ma 0,4 százalékot zuhant, hatalmas mélységbe bukott az euró a dollárral szemben, miközben az arany ára a 2010-es csúcsokat közelítette meg. A piacokra most dupla nyomás nehezedik, hiszen a görögországi válsággal kapcsolatos félelmeket tetőzi, hogy Kína sem nyújtott meggyőző teljesítményt a feldolgozóipar terén - írja a Financial Times.

A most közölt adatok szerint Kína feldolgozóipara hat hónapja nem bővült ilyen gyenge ütemben, ellentétben az Egyesült Államokkal, ahol az ágazat a vártnál jobb eredményt produkált és ezzel 1,3 százalékos pluszba lökte a Wall Streetet. Kedden Sanghaj 1,2 százalékot zuhant és az index hét hónapos mélypontra esett.

Az európai börzék kis pluszban nyitottak, amelyet az amerikai parkett előző napi teljesítménye segített, de aztán hamar zuhanni kezdtek az indexek. A Eurofirst 300 1 százalékkal esett vissza. Az euró 1,3174 dollárt ért ma délelőtt, ez épphogy erősebb, mint az egy éve mért rekord mélység.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.