BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy időre levegőhöz juthatnak a frankhitelesek

Miután reggel ismét erősödött a svájci frank a forinttal szemben, a deviza 9 óra után kissé visszaesett és most ismét a 216-os sávban mozog.

Egy svájci frankért jelenleg 216,33 forintot adnak, vagyis a deviza valamelyest visszaesett a kora reggeli, 217 feletti szintről. Az euró ára 286,46 forint, a dollárért 234,24 forintot adnak.

Tegnap soha nem látott magasságba emelkedett a svájci frank a forinttal szemben és a lapunk által megkérdezett elemzők nem számítanak jelentős javulásra a közeljövőben. „A fundamentális és technikai elemzések jelen esetben nem sokat érnek” – mondja a svájci frank árfolyamának jövőbeni alakulásáról Büki András, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. A frank fundamentálisan felülértékelt, ennek ellenére a befektetők vásárolják, és nem lehet tudni, mikor válnak meg tőle, hogy realizálják a profitot.

Az alpesi devizát egyébként alapvetően három tényező erősíti mostanában. A svájci jegybank felhagyott a fizetőeszközt gyengítő piaci intervenciókkal, így az eladói oldal gyengült. Vevők ezzel szemben szép számmal akadnak: a kelet-európai bankok a devizahitelek törlesztése miatt kénytelenek (és a hitelek esetleges tömeges bedőlése esetén még inkább kénytelenek lesznek) a piacon frankot vásárolni.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.