BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idegesek a tőzsdék - Sokan a partvonalon

A legfontosabb tőzsdék vegyes képet mutatnak – Ázsiában kisebb veszteségek és néhány nyerség, Európában negatív kezdés a jellemző.

Japánban és Hongkongban a fontos indexek kissé emelkedtek ma délelőtt, az ausztrál és thaiföldi mutatók viszont kissé lefelé mozdultak. Európa vörösben kezdte a napot, a FTSE 100 0,5 százalékkal mozdult lefelé, a DAX 0,3 százalékot csökkent, és 17,79 pontot veszített a CAC-40 is. Ugyanakkor az elemzők arra számítanak, hogy a Wall Street pozitívban nyit majd – jelenti az AP.

A börzéken az idegesség az úr, a hangulatot vélhetően egész nap a Moody’s Görögországot leminősítő döntése határozza meg. A hitelminősítő lépése további negatív rekordok felé nyomhatja az eurót, és egyúttal gyengülésre készteti a forintot is, ahogyan az a reggeli árfolyamokon látszik is. A befektetők egy részt profitrealizálásba kezdett, és a partvonalon várja a fejleményeket.

A Moody''s tegnap négy fokozattal rontotta a görögök hosszú lejáratú adósságára vonatkozó besorolást, amely így egyenesen a bóvli kategóriába került. A Cashline szerint  a lépés aligha lepett meg bárkit is, miután a legnagyobb hitelminősítőnél, a Standard & Poor''s-nál (S&P) már április végén bóvli besorolást kapott a görög államadósság. A hírek szerint a Fitch egyelőre nem tervezi rontani a görögök besorolását, amely természetesen önmagában is egy (rossz) viccet jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.