BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön a bankadó - Mennyit fizet az OTP?

Bankadó: mennyi az annyi? A hétvégén napvilágot látott hírek szerint az eredeti éves 200 milliárd forintos összegű teherhez képest mindössze 60 milliárd forintot tartana elfogadhatónak a pénzügyi szféra – jelenti a Cashline.

Egyes értesülések szerint a végösszeg így valahol 50 és 100 milliárd forint körül lehet évente, bár a részleteket továbbra sem lehet tudni. Ennek kapcsán továbbra is kérdéses, hogy pontosan mekkora rész eshet az OTP-re és az FHB-ra, piaci kommentárok alapján az tűnik a valószínűnek, hogy a teljes összegnek durván egyharmada zúdulhat az OTP-re.

A múlt héten bejelentett intézkedési csomag néhány eleme már felpuhult menet közben, ennek fényében egyre nagyobb nyomás helyeződik a kormányzatra, hogy a pénzügyi szektor adója az eredeti terveknek megfelelően valósuljon meg. Nem lennénk meglepve, ha idővel előkerülnének a kalapból a TB-t és a gyógyszerkasszát érintő változtatások, amelyek főként a gyógyszergyártóknak okozna kellemetlenségeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.