BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már 280 fölé is benézett a Kósa-mondattal kiütött forint

Csütörtök délután fél hat előtt 280,20 forinton jegyezték az eurót a bankközi kereskedelemben a délelőtt még jellemző 274 forintos jegyzéssel szemben.

Csütörtök délelőtt még 273,50 forintos euró jegyzésre is volt példa. A forint árfolyama csütörtökön elszakadt a térségbeli devizák által nemzetközi hatásokra követett trendtől, amit a piac belföldi tényezőknek, a gazdasági "kríziskezelés" szükségességéről egy debreceni gazdasági konferencián elhangzott "súlyos" kijelentések hatásának tulajdonít.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy debreceni konferencián csütörtökön egyebek közt úgy fogalmazott: a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és "a krízis időszakára" egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni.

Varga Mihály szerint Magyarországon "gazdasági vészhelyzet" van. Leszögezte: a kormány nem átgondolatlan, hanem rendszerszintű lépésekben gondolkozik.

A miniszterelnökség államtitkára a gazdasági tényfeltáró bizottság csütörtöki ülése után azt mondta: Magyarország rossz helyzetben van, még a "gazdasági vészhelyzet" kifejezés sem indokolatlan.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.