BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán bejelentése megnyugvást hozhat a BUX-nak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 225,68 pontos emelkedéssel, 21.418,18 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,06 százalékkal erősödött.

Vegyes árfolyammozgást várnak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők, akik szerint megnyugvást csak az hozhat a piacon, ha kiderül, hogy a kormány milyen konkrét lépéseket tesz a 3,8 százalékos GDP arányos hiány tartásáért.

Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője kedden óvatos emelkedésre számít a nemzetközi hangulat nyomán. Hétfőn az amerikai indexek nagyobb esésben zártak, de kedden az ázsiai indexek - Kína kivételével - már felfelé mutattak. A határidős mutatók emelkedése kissé meghaladta az előző napi csökkenést - magyarázta a bróker. Hozzátette: a devizák is megnyugodni látszanak, így ezeknek alapján várható óvatos emelkedés a részvénypiacokon is.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Jó hírnek nevezete az OTP üzletkötője, hogy a Morgan Stanley felemelte az bankpapír célárát 5.700 forintra, és alulsúlyozottról tartásra minősítette az OTP részvényeit. Enyhíti a rossz hangulatot az, hogy a kormány letett a magánnyugdíj-pénztárak államosításról, mert már a terv is bizonytalanságot okozott a piacon. Ha a kormány konkrét bejelentéseket tesz arra vonatkozóan, hogy milyen lépéseket tesz a 3,8 százalékos GDP hiány tartására, az megnyugtathatja a befektetőket és nyugalmat hozhat a piacra.

Káplár Norbert, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint továbbra is az eladók uralják a piacot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 96,43 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 21.192,50 ponton zárt hétfőn.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.